MasterChef Junior. Czwarta polska edycja programu

ISBN: 978-83-8053-558-9

Okładka: twarda

Format: 165 x 215

Ilość stron: 192

Premiera: 08.05.2019r.

Cena: 44,90 zł

MasterChef Junior. Czwarta polska edycja programu Praca Zbiorowa

Nowe zachwycające smaki.

Nowe kulinarne doznania.

Książka z przepisami zwyciężczyni i finalistów programu MasterChef Junior.

Uczestnicy czwartej polskiej edycji programu MasterChef Junior znowu zachwycili – zarówno widzów, jak i jurorów.

To niewiarygodne, jak sprawnie radzą sobie z kulinarnymi wyzwaniami. Zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwagę ich wiek. Najmłodsi finaliści mają… 9 lat, a najstarsi – zaledwie 12. A w kuchni radzą sobie niemal tak dobrze jak profesjonaliści. To robi wrażenie!

Któż nie zechce spróbować staropolskich karminadli autorstwa zwyciężczyni Pauliny Foremny lub jej carpaccio z gruszki? Czy nie warto pokusić się o przygotowanie łososia z morza mango autorstwa Leny Król lub skosztować kaczki z konfiturą z czerwonej cebuli według przepisu Michała Lisa?

Dla poszukiwaczy smaków z różnych stron świata Mikołaj Cienkosz podał przepis na „Słońce Grecji”, a Julia Misiak na „Chiny w pigułce”. Wielbicieli tradycyjnych polskich smaków niewątpliwie zachwycą ziemniaczana baba z sosem z borowików Olka Multana i świętokrzyskie grycoki Natalii Tokarskiej. A łasuchów – pyszne desery, m.in. kruche ciasteczko z musem czekoladowym z nutą rozmarynu Janka Zatorskiego.

W kulinarną podróż z Pauliną oraz pozostałymi finalistami MasterChef Junior mogą wyruszyć i mali, i duzi. I – gwarantujemy – wszyscy będą z tej wyprawy zadowoleni.

 

 

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do naszego newslettera!